Werkwijze

Via het Zorgloket Duitsland krijgt u medische behandelingen van  top-kwaliteit, meestal binnen 14 dagen.  De behandelkosten worden volledig gedekt door de genoemde zorgverzekeraars op deze pagina ‘overzicht zorgverzekeraars’. Voor de duidelijkheid: dit geldt alleen voor de verzekerde zorg uit het basispakket.

Wij kunnen niet bemiddelen voor o.a. oorsuizen, (tinnitus, infuustherapie), IVF, cosmetische plastische chirurgie, transplantaties, experimentele geneeskunde, ziekte van Lyme, CVS, ME, fibromyalgie, Acnes, thermografisch borstonderzoek, PTED hernia-operatie, kaakchirurgie en een keizersnede. 

Patiënten die in een Nederlands ziekenhuis opgenomen zijn kunnen niet overgeplaatst worden naar een Duits ziekenhuis.
Patiënten moeten zichzelf bij ons aanmelden, met uitzondering van minderjarigen.

Taal: in de Helios kliniken Krefeld en Krefeld-Hüls zijn voor de Nederlands sprekende patiënten contactpersonen aanwezig die behulpzaam kunnen zijn bij de gesprekken met de Duitse artsen en verpleging. Verzekerden die het Nederlands niet voldoende machtig zijn lopen hier tegen practische communicatieproblemen op. Dit leidt in de praktijk tot misverstanden, onduidelijkheid en tot klachten over de behandeling en is potentieel gevaarlijk voor patiënt en voor de behandelende artsen. Het Zorgloket Duitsland zal daarom bij gebrek aan Nederlandse taalvaardigheid niet overgaan tot bemiddeling naar Duitsland, omdat wij geen risico willen lopen dat communicatieproblemen de behandeling negatief beïnvloeden.

Kosten zoals b.v. hotelkosten en verblijfskosten van een partner komen voor eigen rekening. U kunt in uw polis zien of u recht heeft op een tegemoetkoming van deze onkosten van uw verzekeraar of u vraagt het na bij uw verzekeraar. Ook voor patiënten die naar het buitenland gaan geldt het Nederlandse wettelijke eigen risico.

Met deze Zorgverzekeraars heeft het Zorgloket afspraken gemaakt waardoor u snel en goed geholpen kunt worden. Bent u bij een van deze verzekeraars verzekerd, dan hoeft u geen toestemming meer aan te vragen bij uw verzekeraar of een E 112 formulier aan te vragen. Het enige dat u nodig heeft is een verwijzing of medische indicatiestelling van uw huisarts of specialist.
U kunt van de Duitse ziekenhuizen gebruik maken alsof het Nederlandse ziekenhuizen zijn. De betaling door uw zorgverzekeraar is gegarandeerd. De rekening gaat rechtstreeks van het ziekenhuis naar uw zorgverzekeraar. De service van het Zorgloket Duitsland kost u niets.

U hoeft niet op een wachtlijst te staan om voor behandeling via het Zorgloket Duitsland in aanmerking te komen. Ook als u nog niet weet wat er precies met u aan de hand is en u een nog niet onderzocht medisch probleem heeft of vermoedt, kunt u van het Zorgloket gebruik maken. Een verwijzing van uw (huis)arts is voldoende. Ook een second opinion is mogelijk.

U kunt bij het Zorgloket terecht voor vrijwel alle behandelingen, onderzoeken en operaties. Voor ‘gewone’ behandelingen maar ook voor een nieuwe heup of knie, onderzoek en behandeling van kwaadaardige aandoeningen zoals prostaatkanker, dikkedarmkanker en borstkanker, voor Dotter-ingrepen, catheterablaties,  open-hartoperaties en voor complexe orthopedische en neurochirurgische operaties.

Wij selecteren voor u het ziekenhuis en de behandelaars die voor uw probleem de meeste ervaring en de beste resultaten hebben én de modernste technieken gebruiken.  En we maken een eerste afspraak voor u. 

Wij beschikken in de meeste ziekenhuizen over Nederlands sprekende contactpersonen. Deze contactpersonen vangen u bij uw eerste bezoek op en zijn uw aanspreekpunt tijdens het verblijf in het ziekenhuis.

Het Zorgloket Duitsland beschikt over een eigen medisch adviseur.

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Cardiologie - TAVI "Binnen 2 weken geholpen" (mevr. de Brouwer) Helios Klinikum Krefeld