Urologie

Urologie is de specialisatie die zich bezighoudt met behandelingen van de urinewegen bij de man en de vrouw, en de geslachtsorganen van de man.

Organen die onder urologie vallen zijn de nieren, urineleiders, blaas, urinebuis en de mannelijke organen penis, het scrotum met onder andere de testes, en de prostaat.

De urologie behandelt en opereert een veelheid aan totaal verschillende ziekten en problemen zoals nierstenen, prostaathypertrofie (= BPH = vergrote prostaat), prostaatkanker, impotentie, blaaskanker, het vervaardigen van een neoblaas en verwijdering van een blaassteen.

Ook de behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen en de sterilisaties van mannen wordt voornamelijk door urologen uitgevoerd.

Nefrologen behandelen nierpatiënten met onder andere medicijnen en dialyse en opereren dus niet.

DaVinci geldt als de modernste ontwikkeling op het gebied van minimaal invasief opereren. De DaVinci-methode wordt vooral toegepast op het gebied van de urologie: bij prostaat(kanker)operaties, blaas- en nieroperaties. Groot voordeel ervan is dat in ervaren handen er zeer nauwkeurig gewerkt kan worden waardoor de kans op beschadiging van de zenuwen die voor de erectie verantwoordelijk zijn gering is.

De Holep behandeling is de standaardbehandeling die in Helios Klinikum Krefeld gebruikt wordt bij een vergrote prostaat (prostaathyperplasie). Holep is de afkorting voor HOlmium Laser-Enucleatie van de Prostaat. Het weefsel van de prostaat wordt verwijderd d.m.v. laser door de urethra (plasbuis).

Veel patiënten maken gebruik van de urologie van het Helios Klinikum Krefeld, Duitsland.

Meer informatie en patiëntervaringen.

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Voetorthopaedie - Achillespeesoperatie "Erg behulpzaam" (Sylvia Gerads, Kerkrade) Helios Klinikum Krefeld