Orthopaedie M. Scheuermann Helios Seehospital Sahlenburg - Cuxhaven

Robbin is in de Helios kliniek in Cuxhaven geopereerd aan osteochondrosis juvenilis dorsi, oftewel M. Scheuermann.

Tekst op de startpagina van de website van Robbin:

Mijn naam is Robbin Stegers. Ik heb vanaf mijn pubertijd osteochondrosis juvenilis dorsi of makkelijker gezegd Scheuermann. Dit is een vergroeiing van de wervels in de rug. Iets wat de meesten die mij kennen wel opgevallen is. Ik heb een bolle rug.

Al redelijk snel vanaf de eerste symptonen van deze ziekte, (rond mijn 15e) kreeg ik hier ook last van. In de eerste paar jaar ging dit nog wel redelijk goed. Bij een jaarlijkse controle door een orthopeed op het ziekenhuis werden ook gelijk foto’s gemaakt. Deze werden dan bekeken en ik kon weer naar huis. Sinds mijn 17e begon ik meer pijn te krijgen en werd ik door verwezen naar de Sint Maartens Kliniek in Nijmegen. Hier is toen voorgesteld om mij te opereren, aangezien ik dit toen nogal eng vond en de dokter daar mij niet echt vertrouwen gaf heb ik hier toen vanaf gezien. Wel bleef ik jaarlijks bij hem onder controle door foto’s te maken. Ik ben toen ook begonnen met therapie voor de rug.

Dit hielp allemaal niet veel en omdat ik steeds meer aspirines ging slikken werden we toch wel ongerust. We zijn toen naar een andere Orthopeed gegaan in Hengelo, deze heeft mij toen zwaardere pijnstillers voorgeschreven en ons iets verteld over een ziekenhuis in Kassel, Duitsland dat enkel werveloperaties deed. Hier ben ik toen naar toe geweest, daar hebben we gepraat met de dokter die mij ook zou opereren. Hier had ik wel een goed gevoel over, het enige nadeel was het 24 uur per dag dragen van een korset, 20 weken lang.

Vernieuwde technieken

Bij thuiskomst hebben we gelijk contact opgenomen met mijn toenmalige zorgverzekering, Menzis. Om een lang verhaal kort te maken, Menzis heeft mij genaaid. Omdat Menzis geen contract had met dit ziekenhuis wilden ze mij (bijna) niks vergoeden. Zelfs toen andere orthopeden aangaven dat ik snel geopereerd moest worden en dat in Duitsland de zorg op dit gebied beter was deed Menzis niks. Na het inschakelen van verschillende instanties als Zorgloket Duitsland en een rechtsbijstand verzekering kwam Menzis ineens wel met meer geld over de brug. Dit geld zou nog lang niet de totale kosten dekken en dus schoten we hier eigenlijk niks mee op. Na tientallen telefoontjes , veel brieven (aangeschreven of niet Menzis raakte ze toch wel kwijt) en e-mails kon ik dankzij een maas in de wet midden in het jaar, gelukkig, overstappen van zorgverzekering.

Ik ben toen naar ONVZ gegaan. Zorgloket Duitsland heeft mij vanaf dag 1 goed geholpen en mij een ziekenhuis in Duitsland aangewezen die in hun ogen beter was dan het ziekenhuis in Kassel. Op 27 juni ben ik met mijn ouders naar dat ziekenhuis geweest en ik had daar direct een heel positief gevoel over. Ik kon de maand erop al geopereerd worden en dit allemaal met vernieuwde technieken en gelukkig zonder korset. In dit ziekenhuis, de Helios Kliniek in Cuxhaven moet ik 2 weken blijven. Mijn ouders en Michelle hebben op steenworp afstand een appartement gehuurd waar ze de 2 weken dat ik in het ziekenhuis lig zullen blijven.

Deze site hou ik of iemand in mijn familie bij voor, tijdens en na mijn operatie in Duitsland

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Neurochirurgie - Hernia operatie "Alles wordt goed uitgelegd" (Ria Boon) Mediaparkklinik Köln - Keulen