Orthopaedie Schouderprothese Endocenter en St. Elisabethziekenhuis Damme

Via Zorgloket Duitsland ben ik via mijn zorgverzekering ONVZ doorverwezen naar het Endocenter in Damme, Duitsland, nadat ik in Holland reeds 2x was geopereerd aan mijn schouder na een val was deze op 4 plaatsen gebroken en moest er een prothese geplaatst worden. Op 28 november kwam ik ten val waarna ik 2x ben geopereerd daar de humeruskop op minimaal 4 plaatsen was gebroken is er osteo-synthese-materiaal geplaatst d.w.z. dat er een plaat met pinnen werd geplaatst. De 2e operatie was nodig omdat er een “stukje” los was en dat zou vastgemaakt worden. Dat was op 12 dec. 2012. Ik bleef veel pijn houden en kon mijn arm bijna niet bewegen, ondanks 3x in de week fysiotherapie.

Nadat er uiteindelijk na maanden, op verzoek van mijn fysiotherapeut een ct-scan werd gemaakt in het ziekenhuis hier in Nijmegen, bleek dat er weer “stukjes los waren” en er maar één oplossing was om van de problemen af te komen:  een prothese plaatsen. Omdat ik alle vertrouwen in het ziekenhuis hier in Nijmegen, waar ik geopereerd was, verloren had en graag een second-opinion wilde laten doen en dan uiteindelijk inmiddels z.s.m. laten opereren heb ik contact opgenomen met mijn zorgverzekering ONVZ. Via Zorgloket Duitsland  werd ik in contact gebracht met het ziekenhuis in Damme, bij dr. T. Berg, een Nederlandse Orthopeed-chirurg. En er werd een afspraak voor mij gemaakt. Nadat dr. T. Berg een röntgenfoto had laten maken en bekeken zei hij mij: “Daar komt zo niets van terecht!” De enige oplossing is een prothese (waarom kon ik daar DIRECT de uitslag krijgen ? Dr. T. Berg vertelde mij DIRECT wanneer hij me zou kunnen opereren !!

Alle lof voor de verpleging en dr. Berg!!

Op 2 mei ben ik geopereerd in Damme door dr. T. Berg, welke een paar keer per dag langs kwam om te vragen hoe het ging. Ook voor de verpleging in het ziekenhuis alle lof! Persoonlijk heb ik ook het ziekenhuispersoneel in Damme veel zorgzamer bevonden dan hier in Nederland! Gisteren 27-06-2012 ben ik voor controle geweest in Damme,  het blijkt niet helemaal te zullen herstellen, omdat bij de operatie is gebleken dat 1 pees er niet meer was (al “verdwenen” bij één van de vorige operatie’s in Nijmegen) en 1 pees was een-en-al littekenweefsel. Ik zal mijn arm dus vanuit mijn schouder blijvend niet meer kunnen bewegen, Dr. T. Berg gaf me ong. 20 %, mijn fysiotherapeut gaat dan voor minimaal 30 % ………..Ik heb dus heel wat tegenslagen gehad met mijn schouder, maar ik heb ALLE lof voor Dr. T. Berg en het verplegend personeel in Damme en voor Zorgloket Duitsland, die dit voor mij geregeld heeft!

Met vriendelijke groet,
Y. Reinders- Brinkerink  Elst Gld.

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Neurochirurgie - Hernia operatie "Snel van de pijn verlost" (Frits Muller) Mediaparkklinik Köln - Keulen