Voetorthopaedie Achillespeesoperatie Helios Klinikum Krefeld

Van Sylvia Gerads uit Kerkrade: mijn ervaringen over mijn verblijf in het Duitse Helios Klinikum in Krefeld. Ik had al 4 jaar last had van mijn achillespees, na 3 keer loopgips te hebben gehad,en de Nederlandse orthopeed me de mededeling gaf dat een operatie me geen zekerheid kon bieden dat ik daarna pijnvrij zou zijn heb ik de moed maar opgegeven. Aangezien ik veel moet lopen in mijn beroep, wilde ik het hier eigenlijk toch niet bij laten zitten. Ik heb toen een second opinion aangevraagd, en ben bij het Zorgloket Duitsland terecht gekomen…..lees verder:

Ik heb toen een second opinion aangevraagd, en ben bij het Zorgloket Duitsland terecht gekomen.

Zij hebben alle afspraken geregeld. Ik ben hierover zeer tevreden. Ook na de operatie kan ik nog steeds bij ze terecht.

Het eerste bezoek en gesprek bij orthopeed  dr. Wenmacher, was al heel positief en geruststellend, en vertelde me dat een operatie toch verbetering zou brengen en wel voor 80 procent. Nou U kunt wel begrijpen dat dit goed nieuws was, en ik niet lang hoefde na te denken, of ik wel of geen operatie wilde. Telkens was Mevr. Berg of Mevr. Gödden aanwezig, die de Nederlandse patiënten begeleiden waar nodig was.

Dan komt de dag van opname.  14 April 2010. Goed geregeld, en weer was er begeleiding, die me hielp met het invullen van de vragenlijst, die natuurlijk in de Duitse taal was. Ook begeleidde ze me naar de anesthesist en de afdeling waar ik werd opgenomen. Ook daar waren ze heel lief,en zorgzaam. Ik kreeg een M.R.S.A .test, die je verplicht bent als je in een buitenlands ziekenhuis wordt opgenomen. Ze hebben me goed begeleid in de voorbereidingen van de operatie.

Erg behulpzaam

15 April 2010. De dag van de operatie. Helaas was die afdeling een tussenstation, omdat op het moment van de opname, geen plaats was op de Orthopedie, en werd na de operatie naar de afdeling Orthopedie verplaatst, afdeling 8A. Ook hier waren ze erg behulpzaam, en vooral erg bezorgd. Ik werd wederom na de operatie goed begeleid, en ik kreeg op tijd de medicijnen die ik nodig had. Er werd goed in de gaten gehouden of  ik pijn of koorts had. Regelmatig kwam er iemand naar binnen om te vragen hoe het was.

17 April 2010. De dag van ontslag. Alles goed geregeld. Kreeg weer een M.R.S.A .test, wondcontrole, fysiotherapie, en de medicijnen mee voor het hele weekend. Ook een brief voor de huisarts, waarin alle informatie staat, die nodig is, omdat de huisarts de nazorg doet. Zelfs de krukken kreeg ik mee naar huis.

Ik heb niets dan lof voor dit ziekenhuis, en ik ben blij dat ik die stap genomen heb, ook al was het niet zo dicht bij huis. Ik werk zelf in de gezondheidszorg, en dus erg oplettend en kritisch wat betreft het omgaan met patiënten. Ik hoop dat de gezondheidszorg in Nederland ook ooit weer op deze lijn komt.

Nogmaals mijn dank aan iedereen.

Mevr. Ans van Haperen, die alles geregeld heeft. Dr. Wennmacher, die mij ervan overtuigd had, om me toch te laten opereren. De dames Rianne Berg en Monika Gödden, voor de begeleiding in het ziekenhuis. En de afdeling Orthopedie Afdeling 8A.
Nu ben ik aan het herstellen, en ik voel nu al dat dit ook goed zal komen.

Sylvia Gerads uit Kerkrade.  

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Urologie - Prostaatvergroting goedaardig (BPH) "Prima afhandeling in Helios Klinikum Krefeld" (HvdH) Helios Klinikum Krefeld