Orthopaedie Arthroscopie heup Helios Klinikum Krefeld

Eindelijk afgelopen dinsdag was de grote dag en heb ik in de Helios kliniek in Krefeld in Duitsland door middel van een arthroscopie (kijkoperatie) een heupoperatie ondergaan. Bij mij is een zogenaamd Cam impingment verholpen waarbij een bump (verdikking van het bot) en de rand van de heup is bijgewerkt, de operatie duurde echter 6 uur in plaats van de geplande 2,5 uur, en heb ik 4 in plaats van 2 gaatjes waardoor ze naar binnen zijn gegaan. 

Hierbij wordt door middel van trekken de heup iets geopend zodat men plaats heeft om ertussen te kunnen werken, echter door dit trekken met grote kracht en aansluitend 6 uur op tractie houden had ik nadat ik uit de narcose was bijgekomen geen gevoel in mijn onderbeen en voeten leek alsof mijn voet sliep, dit zou volgens de arts wel weer goed komen (is inmiddels beter aan het worden), verder moest ik 2 nachten inclusief drain in het ziekenhuis blijven (in Nederland zelfde dag naar huis!!!).

Ik mocht de volgende morgen na de operatie ook al mijn been belasten maar wel met beleid en krukken, verder had ik tot mijn verbazing nauwelijks pijn en ben ik inmiddels thuis, ook het naar huis in de auto zitten viel 200% mee, ik kan pijnvrij zitten liggen enz echt ongelooflijk ik heb weliswaar pijnstillers maar die zijn zo licht dat die nauwelijks nodig zijn. Been is niet blauw, dik of wat dan ook en is het advies 2 weken met krukken rustig aandoen en dan langzaam meer gaan belasten. Verder bleek de slijtage nog niet ernstig te zijn en ik zou zou herstellen.

Door snelle aanpak is erger voorkomen

Echt alles valt me enorm mee, gelukkig misschien door de snelle aanpak in Duitsland (Krefeld) is mogelijk erger voorkomen. B.v. vrijdag gebeld met “Zorgloket Duitsland”, woensdag op afspraak (MRI en rontgen had ik reeds) en 2 weken later de operatie!!!! Echt ongelooflijk in vergelijk met Nederland met wachtijden tot 6 maanden en langer.

Rick.

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Orthopaedie - Scoliose operatie "Deze man heeft verstand van zijn vak" (Ismay Wielaert) Helios Seehospital Sahlenburg - Cuxhaven