Orthopaedie Heupprothese AMIS Helios Krefeld en Bad Berleburg

Op 23 juni 2011, was het dan voor de 2e maal zo ver. De linker heup werd vervangen in Krefeld in Duitsland. Er werd nu een heupoperatie volgens de AMIS methode uitgevoerd. Hierdoor wordt de slijmbeurs niet meer verwijderd en de pezen en spieren niet doorgesneden. Er wordt aan de voorkant van het bovenbeen geopereerd. Dit is veel minder belastend. Het enige dat ik ondervonden heb is dat er wat zenuwen beschadigd zijn. Het gevoel kan zelfs na 2 jaar nog terugkomen. Is nu deels hersteld. Het duurt wel lang voor dat de onderhuidse hechtingen geheel zijn vergaan. Ik heb vaker last van een gevoelig litteken dan aan de rechterkant, waarbij op de oude manier is geopereerd.

Voorkeur voor AMIS methode

Toch geef ik de voorkeur aan de AMIS methode. Stond de dag daarna al zonder krukken aan de wastafel. Ik was ze vergeten, ha, ha. Vrij snel daarna liep ik al weer trappen en slechts met 1 kruk.
In de revalidatiekliniek liep ik na een aantal dagen al zonder krukken. Hebben ze wel niet zo graag, maar ik ben wat dat betreft een beetje eigenwijs. Wat ik kan, dat kan ik. Nam de krukken wel altijd mee als steuntje bij vermoeidheid. Ook de 2e revalidatie ging van een leien dakje. De eerste was zwaar, omdat ik moest revalideren met een nieuwe en 1 kapotte heup. Ik raad iedereen aan om vooral intern te revalideren, ook na een AMIS ingreep. De revalidatie thuis gaat dat een stuk sneller. Je kent je oefeningen al en weet wat je wel en nog niet kunt. Ik ben nu bijna 2 jaar verder en het voelt alsof mijn heupen van mijzelf zijn. Ze voelen niet meer aan als " kunst". Een kunststuk is het wel. Geweldig, dat dit tegenwoordig mogelijk is. Je hebt je leven terug en kunt weer jaren vooruit. Zonder deze geweldige nieuwe vindingen, zou ik nu, 57 jaar, voor de rest van mijn leven in een rolstoel zitten.
Zorgloket voor de bemiddeling, chirurgen, verpleging, fysiotherapeuten enzovoort allemaal van harte bedankt!!!!

Lees ook het verslag van de eerste heupoperatie en revalidatie met foto's. Mevrouw Wolfs onderging ook een arthroscopie van de schouder vanwege een peesinklemming en maakte hier een verhaal over.

Monique Wolfs,
Maastricht

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Oncologie - Borstkanker "Grandioze mensen" (fam. van Os, Aalten) Helios Klinikum Krefeld - Hüls