Orthopaedie 2 knieprotheses Helios Krefeld en Bad Berleburg

Mijn 2de nieuwe Duitse knie!

Op 15 september besloot ik, dat ik zo niet langer verder wilde tobben; aan mijn linkerknie had ik geen pijn meer, maar aan mijn rechter des te meer.
Ik belde het zorgloket, dat ik toch op korte termijn aan mijn andere knie geopereerd wilde worden, en zo werd de afspraak in Krefeld op dinsdag 14 september gepland.
Na het gesprek met de arts en nadat er van beiden knieën foto’s waren gemaakt, werd de operatie op 23 september gepland. (17 september was ook een optie, maar dat was wel heel erg snel).
Op 22 september meldde ik me bij afdeling NC4, en dan is het fijn dat je dan de gang van zaken weet en het ziekenhuis dan niet zo vreemd meer is. Het verplegend personeel was blij verrast mij al weer zo snel terug te zien.
Na de operatie heb ik veel pijn gehad en ook ben ik 3 dagen ziek geweest van de narcose, maar dat was natuurlijk het risico van 2 keer een ruggeprik binnen 4 maanden.

2 nieuwe knieeën

De dag na de operatie kon ik al met krukken staan en een paar stappen doen, maar dat was ook wel even genoeg.
Het herstel liep iets minder soepel dan de vorige keer, en mede door een verkeerde beweging van mijn knie heb ik deze keer 14 dagen in het ziekenhuis gelegen.
Dat was niet zo erg, want bij mij op de kamer lag een gezellige mevrouw uit Nederland, die ook een nieuwe knie had gekregen. En we zijn samen op dezelfde dag vertrokken naar Bad Berleburg.
Voor haar was het fijn dat ik veel kon vertellen over de gang van zaken in Bad Berleburg en voor mij was het fijn dat ik in een vertrouwde omgeving kwam.
De herfst is een prachtige tijd om in Duitsland te zijn, de bomen verkleurden zo mooi.

Vervolgens doorliep ik weer de bekende therapiën, alleen deze keer kon mijn man niet lang achter elkaar bij mij logeren, maar dat werd goedgemaakt door mijn pleegdochter en een vriendin, welke heerlijk hebben gewandeld in de prachtige natuur. Want lang is de periode wel, eerst 2 weken ziekenhuis en 3 weken revalideren.
Ook kon ik nu eenvoudiger zelf naar buiten, weliswaar met krukken en pijnstillers, maar zonder pijn.

Ik wil uit de grond van mijn hart het IZA bedanken dat mij deze kans werd geboden.
Na 4 maanden loop ik weer buiten zonder krukken en zonder pijn en bijna zonder pijnstilling. Het zorgloket bedank ik voor de zeer vriendelijke bemiddeling.  

Een zeer gelukkige Anne Kornaat

Lees ook de ervaringen van de 1e knie van juni 2010 (met foto's)

uitzicht_bad_berleburg


Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Voetorthopaedie - Achillespeesoperatie "Erg behulpzaam" (Sylvia Gerads, Kerkrade) Helios Klinikum Krefeld