Orthopaedie Heupprothese AMIS Helios Krefeld en Duisburg

Juni - juli 2016

Na de heupoperatie op 21 juni in Helios Krefeld, ging ik voor 3 weken naar de Helios Rhein Klinik in Duisburg voor de revalidatie  (Rehabilitation). Wie gut hat es mir gefallen!

De verwachtingen die ik had, uit de beschrijvingen vooraf, zijn helemaal waar geworden. Het was een intensieve, maar ‘fijne’ tijd. Omdat ik alleen woon, had ik die eerste weken geen beslommeringen thuis en kon ik in Duisburg intensief aan mijn genezingsproces werken. Ik kon  me overgeven aan de zorg en aandacht die ik kreeg. Er was aandacht voor zowel de medische aspecten, als de psychische en lichamelijke kanten van het herstel. Dat beviel me goed. Een wat meer integrale benadering van de geneeskunde staat me sowieso aan.

Verwachtingen helemaal waar geworden!

Ja, een beetje discipline wordt wel van je gevraagd. Je moet het wel zelf doen! En je moet natuurlijk ook een paar weken optrekken met mensen die je niet kent en die allemaal hun (medische, psychische en huiselijke) bagage meebrengen. Je moet je eigen plek zien te vinden in het gebouw, het systeem en tussen de patiënten. Ik moet zeggen, dat de eenpersoonskamer voor mij misschien wel een voorwaarde was, omdat je je dan aan het eind van de dag kunt terugtrekken, wat ik heel fijn vond.

Aardige staf, aardige fysiotherapeuten, aardig ondersteunend personeel. De eeuwig langs stromende Rijn gaf ook steeds rust en steun aan deze hard werkende gemeenschap.

Vielen Dank allen!  
M. v. L, Leiden

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Neurochirurgie - Kanaalstenose "Deze neurochirurg kan ik iedereen aanraden" (Kitty Marinus-van der Poel) Helios Klinikum Krefeld - Hüls