Cardiologie Ablatie Helios Krefeld

Na een lang traject van allerlei onderzoeken en het plaatsen van een zogenaamde Reveal stick, welke de hartslag permanent registreert, werd er boezemfibrilleren bij mij vastgesteld. Aangezien er naar mijn weten maar drie ziekenhuizen in Nederland zijn welke de ablatie kunnen uitvoeren had dit tot gevolg dat ik 4 tot 6 maanden moest wachten op de behandeling. Ablatie is een behandeling van hartritmestoornissen via katheterisatie. Er worden dan door middel van het maken van littekenweefsel  verkeerde electrische prikkels in het hart geblokkeerd.

Aangezien ik er niets voor voelde om zo lang te wachten heb ik gebeld met mijn ziektekostenverzekeraar en gevraagd of  ik niet kon uitwijken naar het buitenland. Dit werd ook genoemd door mijn behandelend cardioloog en deze verzekerde mij dat ik de nazorg dan altijd weer in Nederland kon laten doen.
Ik kreeg van mijn ziektekostenverzekeraar het advies om mij in verbinding te stellen met het Zorgloket Duitsland. Na een telefoontje en het doorgeven van mijn e-mailadres kreeg ik direct de benodigde info en formulieren om mij via het Zorgloket in te schrijven voor de Helios Klinik in Krefeld.
Ik kon ook naar Antwerpen maar aangezien mijn schoonfamilie in Venlo woont heb ik voor Krefeld gekozen. Na het opsturen van mijn medische gegevens, die het ziekenhuis trouwens niet zelf doorstuurt, kreeg ik  mede door het snelle werken van het Zorgloket binnen 14 dagen een datum van behandeling door. 

Snelle behandeling

Aangezien de ablatie niet altijd in een keer alle ritmestoringen wegneemt moest ik na een paar weken weer contact opnemen met het Zorgloket voor een tweede ablatie maar dit maal in de kamers in plaats van de boezems. Nu had ik binnen een week een afspraak in Helios. Na behandeling ging ik als herboren terug naar huis maar helaas na enige dagen kreeg ik weer ritmestoringen. Dit heeft niets te maken met goed of slecht uitvoeren van de ablatie maar doordat het hart soms met  " zwerfstroompjes"  met succes een andere plaats in het hart  aanstuurt. Helaas was dit bij mij dus ook het geval.  Ik moest dus voor de derde keer met het Zorgloket bellen. Aangezien ik inmiddels al een oude bekende was had ik met  11 dagen weer een afspraak in Krefeld. De Nederlandse artsen stonden iedere keer versteld van de snelheid van het Zorgloket en Helios wat betreft het plannen van een behandeling.

Ik heb nu 3 behandelingen  gehad in 10 weken tijd terwijl ik in Nederland 1,5 jaar verder was geweest.  In de Helios Kliniek kon ik zelf gebruik maken van Nederlands sprekende begeleidsters.
Op de eerste dagen van mijn 3e behandeling had ik steeds wat onderzoeken ( hartecho, hart MRI en ECG)  maar dit was zo goed gepland dat ik altijd binnen 3 kwartier weer terug op mijn kamer was ondanks dat ik vaak meerdere onderzoeken achter elkaar had. Verder was de verzorging en behandeling in Krefeld uitstekend.

Bij deze wil ik  de dames van het Zorgloket Duitsland hartelijk danken voor alle inspanningen die zij voor mij hebben gedaan.

Vriendelijke groet
Jos

Bregje en Ans bedanken Jos voor de doosjes Merci!!

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Neurochirurgie - Spondylodese "Mijn leven is aangenamer en practisch pijnvrij" (Carin Seegers - Efde) Endocenter en St. Elisabethkrankenhaus Damme