Orthopaedie Knieprothese Helios Krefeld en Bad Berleburg

Vandaag, 11 mei 2014, is het drie maanden geleden dat  ik een nieuwe knie heb gekregen in Krefeld. Dit lijkt mij een mooi moment om terug te kijken. Misschien zijn er mensen die graag mijn recente ervaringen willen lezen.
Waarom helemaal naar Krefeld? Voor mij meer dan 250 km. verderop. Ik las op internet dat er een revalidatie van drie weken in Bad Berleburg mogelijk was na de operatie. Dat sprak mij zo aan dat ik besloot om dit traject in te gaan.

Even kort, Krefeld: Opvang met tolk, prettig. Verplegend personeel: in mijn visie afstandelijk. Fysiotherapeuten: bijzonder aardig. Negen dagen in Krefeld, tegen 2 à 3 dagen in Nederlandse ziekenhuizen? Prettig was het om daar te zijn. Je bent moe, je hebt je boeken, je muziek, je dagelijkse fysio/oefeningen, WIFI bij je bed voor het contact thuis en dan ben je klaar voor meer oefeningen en ga je naar Bad Berleburg. Helemaal prima, de tijd vliegt om.

Aankomst Bad  Berleburg

janny-baarda-bb-kliniek


Oh, schrik wat zie ik veel  krukken en oude mensen. Moet ik daarbij? Maar ook ik was daar zeker op mijn plaats . Ik had een hele fijne kamer. Ik moest ver lopen voor een internet verbinding.  Jammer, maar niet erg want je moet toch lopen. De therapie, zoals jullie misschien al weten, gaat de hele dag door. Heel belangrijk vond ik dat de oefeningen iedere dag aangepast worden aan jou eigen vorderingen. De  momenten van rust tussendoor zijn heel prettig  en vormen een  goede balans met je inspanningen. Er waren zoveel prettige mensen zodat ik het erg fijn vond daar. Een vakantiegevoel zoals anderen al zeiden.

Het dakterras heb ik vaak bezocht.

janny-baarda-dakterras                                        

 Het dorp is  gezellig.

janny-baarda-dorp


Het heuvelachtig terrein om de kliniek daar kon ik echt al wandelen. Wat is drie weken daar als je zo goed vooruit gaat en thuis niet de was,  de vaat,  enz.  ziet en je geen beroep hoeft te doen op iemand die veel voor jou moet opknappen?

Werken aan je herstel


Werken aan je herstel, en als het kan voor je operatie je knie sterk maken en flink oefenen maakt dat als je thuis komt  zoveel kunt oppakken .

janny-baarda-uitzicht


Fietsen, klusjes en  wandelen ( ach neem desnoods nog even je Nordic Walking stokken mee de eerste twee weken als je langer dan 3 kwartier gaat).  Dit kan je allemaal weer.

Nu,  drie maanden later wil je weten hoe het gaat? Iedere ochtend in bed trek ik nog steeds 70 maal mijn knie op en laat hem zakken (buigen). Ik kan met gemak 2 uur flink door fietsen. Tuinwerk is zwaar.
Lopen gaat prima, anderhalf uur (met mijn stokjes) geen probleem. Ik fitness tweemaal per week.
De stabilisatie oefeningen doe ik allang op hetzelfde niveau als voor de operatie.

Kortom hier spreekt een tevreden mens. De tijd vliegt voorbij, dat vinden wij toch al van alles?

Een aanrader.

Janny Baarda-Kooi
Bijna 69 jaar

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Oogheelkunde - Staaroperatie "Ik kan alles weer zien, heerlijk!" (Henk Boon) Helios Klinikum Krefeld