Cardiologie Ablatie Helios Universitäts Klinikum Wuppertal

Einde 2012, begin 2013 heb ik een aantal keren last gehad van boezemfibrilleren. Ik moest dan naar het ziekenhuis en werd elke keer succesvol behandeld. Je weet natuurlijk nooit wanneer zo'n ritmestoornis zich zal voordoen en dat geeft een onzeker gevoel.Het onbehagen wordt nog een stuk groter wanneer je in een vreemde omgeving bent en hulp minder makkelijk te vinden is. In overleg met mijn cardioloog heb ik besloten om een zogenaamde ablatie uit te voeren.Met het vooruitzicht, geen ritmestoringen en medicijnvrij. Dat sprak mij wel aan !
Ik was aangemeld in Nieuwegein. Helaas moest ik maar rekening houden met een wachttijd van 3 tot 4 maanden. Via mijn werkgever ben ik er op gewezen dat een behandeling in het buitenland ook tot de mogelijkheden behoorde. Ik heb mij aangemeld bij het zorgloket Duitsland en via hen ben ik aangemeld bij Helios in Krefeld. Nu bleek de wachttijd slechts één maand. Dat scheelt nogal wat !
Je vraagt je wel af waarom het in Nederland zo lang moet duren. Kan hier nou echt niets aan gedaan worden? Gedurende mijn wachttijd kreeg ik opnieuw een ritmestoring. Ik heb gevraagd of ik niet nog sneller geholpen kon worden. Dat bleek mogelijk, ik kon nog één week eerder maar moest dan naar het Helios hartcentrum te Wuppertal.


Een echte aanrader

Einde februari 2013 ben ik hier geholpen. Ik ben opgevangen door Jan Keijer welke mij wegwijs maakte en zorgde voor de vertaling van medische termen tijdens het intakegesprek. Prima service en alles is probleemloos verlopen. Het kwam op mij over als een professionele organisatie die volgens de laatste technische en medische standaarden werkt.
Pijn heb ik niet gehad wel een beetje ongemak omdat ik minimaal 8 uur plat op mijn rug moest blijven liggen. Dat had alles te maken met het herstel van mijn liezen. Op een woensdagochtend om acht uur wandelde ik het ziekenhuis in op eerstvolgende zaterdag om twaalf uur wandelde ik er weer uit. Mijn vrouw en zoon zijn met mij meegereisd, zij verbleven in een naburig hotel.
De reisafstand naar Wuppertal is iets meer dan 200 km en we deden er ongeveer twee uur over. De  reistijd is niet echt een beletsel, Maastricht is voor ons verder.
Ik kan iedereen aanraden een operatie in Duitsland te overwegen. De kwaliteit is goed en er valt veel tijdwinst te behalen! Een echte aanrader !
Het helpt wel wanneer je een beetje Duits spreekt. Het verplegend personeel spreekt het liefst in Duits. Met de artsen lukt het natuurlijk ook prima in het Engels.

Met vriendelijke groet,  
H. K.
Amersfoort
Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Orthopaedie - Scoliose operatie "Deze man heeft verstand van zijn vak" (Ismay Wielaert) Helios Seehospital Sahlenburg - Cuxhaven