KNO Malleopexie Helios Klinikum Krefeld

Geschreven door familie Foppen uit Zeewolde. De gecompliceerde ooroperatie van mijn vrouw met een onacceptabele wachttijd van 2 jaar. Met deze ergenis heb ik op 1 juni 2010 contact opgenomen met het Zorgloket Duitsland. Hier stelde ik de vraag wat kan en moet ik hiermee, mijn vrouw was namelijk al 2 keer geopereerd namelijk in begin 2008 en op 31 december 2009, echter zonder resultaat. Zorgloket Duitsland wilde uitzoeken wat er mogelijk was en welk ziekenhuis het beste bij deze gecompliceerde operatie past. Drie dagen later werd ik terug gebeld, zij hadden het operatieverslag van het Radboudziekenhuis Nijmegen doorgelezen en voor ons een ziekenhuis gevonden in Krefeld waar we 2 dagen later al terecht konden. ’s Morgens daar aangekomen stond (via Zorgloket Duitsland geregeld) een dame te wachten die ons begeleidde en de Duitse taal voor ons vertaalde naar Nederlands: SUPER in één woord.

Deze keer is de operatie geslaagd

Alle onderzoeken werden op deze morgen gedaan en om 12.00 uur wisten wij de opnamedag al:  23 juni. Aangekomen op deze dag stond weer die geweldige vrouw op ons te wachten en begeleidde ons naar de desbetreffende afdeling. De operatie liep voorspoedig en zover we nu kunnen zeggen deze keer ook geslaagd. Ook voor herstel nemen ze daar de tijd. Personeel c.q.  verpleging is ook zeer vriendelijk. Echter wanneer de operatie voorbij is en men ziet dat je jezelf kunt redden zul je dit ook moeten doen. Eten wordt aan bed gebracht maar drinken moet je zelf pakken, één televisie voor 2 bedden, weinig douchegelegenheid voor zoveel patiënten. Je kunt niet zeggen dat je in een 4 sterren hotel ligt maar dat is logisch dan moet je ergens anders boeken. Nu is het wel zo dat momenteel Krefeld aan het bouwen is aan een groot nieuw ziekenhuis nabij het oude gedeelte.

Maar wij hebben meer dan lof over de gang van zaken niet alleen het ziekenhuis maar ook het Zorgloket Duitsland en de dames mevrouw Monika Gödden – Pohl en mevrouw Birgitta Sitterz. Wij willen al deze mensen dan ook bedanken waaronder natuurlijk ook de chirurg Prof. Dr. Rudolf Leuwer en personeel.

Dank zij deze mensen kan mijn vrouw nu al (en dat is ongelooflijk omdat het verband en watten nog in/aan het oor zit) meer horen dan de laatste jaren. Het valt ons nu al op dat ze het “goede” oor waar ze nog maar 50% mee hoort niet meer naar ons toe draait en zit ik binnen en zij buiten… hoort ze mij SUPER.

Wij hebben goede vooruit zichten en een goed gevoel erover gehad, ik kan het eenieder aanbevelen en u zeggen dat u in goede handen bent daar waar het Zorgloket Duitsland voor u bemiddelt.

Vriendelijke groet

Fam. Foppen uit Zeewolde

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Neurochirurgie - Spondylodese "Anders was ik in een rolstoel geëindigd" (Ivar Hermans - Dordrecht) Helios Klinikum Krefeld