Overige patiëntervaringen diverse specialismen

De specialismen staan op alfabet.

Op deze  pagina staan behandelingen en patiëntervaringen die niet rechtstreeks met de zoekfunctie gevonden kunnen worden.
Terug naar de pagina 'overige behandelingen' of terug naar 'patiëntervaringen en zoeken'.

Chirurgie - liesbreukoperatie - Helios Wuppertal
Ik ben Bert Huusken uit Enschede uit Nederland. In november 2011 ben ik via het zorgloket terecht gekomen bij de Helios klinikum In Wuppertal. Daar heb ik een erg goede ervaring mee gehad zowel begeleiding als behandeling. Er wordt tijd en zorg aan je besteed. De liesbreuk is laproscopisch verholpen. Met vriendelijke groet, Bert Huusken

Cranio-Maxillofaciale Chirurgie – high flow haemangioom / arterioveneuze malformatie – Universiteitskliniek Hamburg – Eppendorf
Onlangs ben ik via Zorgloket Duitsland in Hamburg verlost van een heel grote high flow haemangioom oftewel een arterioveneuze malformatie bij mijn linkeroor. De klachten ontstonden 25 jaar geleden. Er vonden vele onderzoeken plaats in streekziekenhuizen en academische ziekenhuizen. Daarop volgden een aantal embolisatie’s uitgevoerd door Nederlandse specialisten ondersteund door diverse Franse hoogleraren. Omdat dit geen verbetering gaf, ben ik 6 jaar geleden gestopt met verder behandelingen. Vanwege de sterk toegenomen zwelling en zenuwpijn ben ik eind 2010 weer gaan zoeken. Via Zorgloket Duitsland werd ik verwezen naar Helios Klinikum Krefeld, Prof. Dr. med. R. Leuwer. Deze durfde ook geen operatie aan en maar verwees mij door naar UKE Hamburg. Dit werd allemaal snel geregeld. De neuro-radioloog Dr. Grzyska en chirurg Prof. Heiland durfden het wel aan.
Door deze heren ben ik optimaal van informatie voorzien ( in het Duits en Engels). Klik hier voor de website. Begin februari is er eerst grondig geëmboliseerd om het bloedingsgevaar te minimaliseren. Daarna is het vatenkluwen in een 12 uur durende operatie verwijderd. Het was zwaar, ook voor mijn echtgenoot en dochters. De 3 weken opname zijn er uiteindelijk 5 geworden.
Ik heb op 4 verschillende afdelingen gelegen. Op een van deze afdelingen verliepen sommige zaken onjuist en niet prettig. Als voormalig verpleegkundige weet ik ook hoe het anders kan. De overige afdelingen (op de bewaking ben ik doorlopend onder narcose geweest) functioneerden heel goed ondanks de onderbezetting. Over de voedselvoorziening valt ook wel iets te zeggen, ik ben in deze periode 12 kilo afgevallen. Het neemt niet weg dat ik heel blij ben verlost te zijn met wat mij anders veel ellende was gaan bezorgen. De enige overgebleven complicatie is de uitgevallen aangezichtszenuw. Ook hier heb ik nog steeds vertrouwen in dat dit goed komt. De beide heren Heiland en Grzyska (en hun team) zijn op en top wetenschappers en daarbij ook nog mens. Een bijzondere combinatie! Bovendien is het verbazend hoe snel er zaken geregeld kunnen worden. Met heel veel dank aan alle medewerkers van Zorgloket Duitsland. De snelheid waarmee jullie alles regelen is heel bijzonder. We zijn met z’n allen in Nederland al zolang gewend maanden te wachten op medische hulp dat we dit normaal zijn gaan vinden. Maar het kan dus ook anders! Heel veel dank , lieve mensen.
Met vriendelijke groeten, G. de Voys-Vos.

Terug naar de pagina 'overige behandelingen' of terug naar 'patiëntervaringen en zoeken'.

Gastro-enterologie (MDL) – buikklachten – Helios Wuppertal
Waarom kan deze service niet in Nederland gegeven worden. Ik vind het geweldig dat als je in Nederland niet verder komt in de zorg en tegen een muur oploopt na 15 maanden en dan de uitslag krijgt van we weten het verder ook niet, en dat er dan via mijn zorgverzekering VGZ een doorverwijzing komt naar Zorgloket Duitsland, die er dan voor zorgen dat je binnen 2 weken opgenomen wordt in Wuppertal Duitsland en na 3 dagen onderzoek een diagnose wordt gesteld. Dat is toch geweldig dat je serieus wordt genomen. Uitstekend. Hartelijke dank. Groet René den Boer Dongen

KNO – ooroperatie – Helios Krefeld
Ik wilde jullie op deze wijze enorm bedanken dat mijn operatie in Duitsland mogelijk is gemaakt. Zonder jullie inzet zou dit vele malen minder makkelijk zijn geworden. Ik ben enorm onder de indruk hoe alles is verlopen. Vanaf het moment dat ik contact met jullie heb opgenomen tot aan het ontslag in het ziekenhuis in Krefeld. De begeleiding van Monika Gödden – Pohl en Birgitta Sitterz was ook perfect. Waar het nodig was om te vertalen waren ze binnen een mum van tijd aanwezig. De artsen, verpleegkundig personeel en de zorg in Krefeld was ook perfect. De operatie is prima verlopen en met 2 weken weet ik of het resultaat heeft gehad, maar toe nu toe ziet alles er goed uit. De nazorg laat ik in Nederland doen in overleg met de artsen in Krefeld i.v.m. de afstand. De KNO-arts die mij vorig jaar heeft geopereerd en daarna heeft doorverwezen voor een second opinion wil dit gelukkig doen. Hij deelt ook mijn verbazing dat mijn klachten in het andere ziekenhuis niet serieus genoeg zijn genomen. Hij was zelfs in de veronderstelling dat ik allang opnieuw was geopereerd. Na alles wat ik heb meegemaakt binnen het medische circuit begin ik mij toch ernstig zorgen te maken over de gezondheidszorg binnen Nederland. Maar gelukkig zijn er alternatieven zoals jullie “Zorgloket”. Nogmaals enorm bedankt voor jullie inzet. Met vriendelijke groet, mevr. A. de V.

Orthopaedie – conservatieve pijnbestrijding rug – Helios Krefeld
Ik wil laten weten dat ik geweldig goed ben geholpen in het ziekenhuis te Krefeld. Ik wist wel dat ik niet helemaal zonder pijn daar vandaan kon komen maar ze hebben werkelijk hun best gedaan, en ik vond ze zeer doortastend en heel fijn om daar te verblijven. Ook de Duitse dames die uitstekend Nederlands praten waren werkelijk heel fijn. Dus dank voor al uw goede hulp. Mevrouw K. Gompelman-Vos.

Orthopaedie - conservatieve pijnbestrijding - Helios Klinikum Krefeld
Vanaf half februari 2011 heb ik uit het niets last gekregen van lage rugpijn. Het is begonnen met pijnscheuten en vanaf dat moment heb ik constant pijn gehad in mijn rug. Het was constant aanwezig. Ik heb verschillende therapieën gevolgd, heb de huisarts en het ziekenhuis in Nederland platgelopen voor allemaal verschillende onderzoeken, foto’s, noem maar op. Maar door de héle lange wachttijden in Nederland wist ik in juni nog niet wat het nou precies was en werd de pijn alsmaar erger. 7 juni heb ik uiteindelijk contact opgenomen met mijn verzekeraar en die hebben mij doorgestuurd naar het Zorgloket Duitsland.
woensdag 8 juni heb ik contact met hen opgenomen en donderdag 9 juni heb ik alle foto’s, die ik in Nederland heb laten maken, opgevraagd. woensdag 15 juni kon ik al voor mijn eerste consult terecht in Duitsland en zijn er die dag gelijk foto’s genomen en kreeg ik gelijk (!) de uitslag. Iets wat in Nederland gemiddeld 2 tot 3 weken duurt.  In Nederland stond ik al sinds april op de wachtlijst voor een botscan, omdat ze een MRI scan niet nodig vonden. Uiteindelijk vonden ze dat in Duitsland wel nodig. Dus heb ik woensdag 22 juni bij een MRI centrum in Nederland een scan laten maken (omdat het daar binnen 1 week kan).  Toen de uitslag binnen was heb ik die vanuit het MRI centrum naar het Zorgloket laten sturen en kon ik woensdag 29 juni alweer terecht voor de uitslag. Ik bleek (gelukkig!) geen Hernia te hebben, maar had nog wel iedere dag de constante pijn.
In Duitsland hebben ze toen besloten om mij 3 dagen op te nemen en dat was gelijk de week erna (woensdag 6 juli t/m vrijdag 8 juli). Ik heb hier 2 spuiten (Epidurale Umflutung) in de aanhechting van mijn rug gehad en elektro therapie met fysiotherapie. Op dit moment (vrijdag 15 juli) zit ik nog wel aan de medicijnen en weet ik nog niet hoe ik me straks voel wanneer de medicijnen zijn afgebouwd. Maar ik heb wel het gevoel dat het me geholpen heeft. Afgelopen zondag kwam ik voor het eerst tot de ontdekking dat ik even helemaal geen pijn voelde. Dat was heerlijk en zo raar, omdat ik maanden constant pijn heb gehad! Maar het is nu gewoon even afwachten en vanaf woensdag ben ik in Nederland begonnen met Elektro- en fysiotherapie.
Mocht de pijn toch weer terug keren moet ik weer terug komen en met het idee dat je daar zo vriendelijk en snel geholpen wordt, zal ik dat ook zeker doen en raad ik het ook iedereen aan!
Omdat mijn Duits erg slecht is, ben ik erg blij geweest met Birte Berens en haar collega’s Monika Gódden – Pohl en Birgitta Sitterz. (de Nederlands en Duits sprekende contact personen). Tevens lag ik op een afdeling met 2 andere Nederlandse patiënten waardoor ik me goed verstaanbaar heb kunnen maken.
Als laatste wil ik de mensen van Het Zorgloket Duitsland niet onbenoemd laten. Ik kon met al mijn vragen, telefonisch en per mail, bij ze terecht en ik ben erg vriendelijk geholpen!
G.C. van Eck

Terug naar de pagina 'overige behandelingen' of terug naar 'patiëntervaringen en zoeken'.

Orthopaedie - knieprobleem - Endocenter Damme narcosemobilisatie
Van mevr. Oosterveen uit Vroomshoop: Anderhalf jaar na een kijkoperatie aan mijn knie en nadat er een lipoom verwijderd was boven mijn knie had ik nog steeds heel veel pijn en ook was de knie stijf en blauw. Omdat ze in Nederland eigenlijk geen oplossing hadden voor mijn probleem heb ik de zorgverzekering gebeld en die verwezen mij naar het Zorgloket Duitsland, waar ze voor mij, na overleg, een afspraak regelden bij dr. Berg (een Ned. orthopeed) in het Damme. Ik kon daar al heel snel terecht en dr. Berg nam veel tijd voor dit eerste consult.
Hij stelde voor om de knie onder narcose door te buigen met aansluitend een korte opname (5 dagen) in het ziekenhuis, met permanente pijnstilling en veel fysiotherapie. Ruim een week later kon ik al opgenomen worden in het Elisabethkrankenhaus in Damme. Daar spraken ze geen Nederlands, maar ze waren heel geduldig en lief en de zorg was uitstekend en zodoende was de taal geen probleem voor mij (gelukkig heb ik op school wel Duits geleerd). Dr Berg kwam 2 keer per dag langs en vroeg dan ook of er nog problemen met de taal waren. Kortom dankzij de uitstekende behandeling van dr. Berg en de uitstekende zorg van het verplegend personeel kan ik mijn knie nu wel verder buigen en zal de pijn hopelijk nog verder afnemen. Ik ben heel tevreden over de totale gang van zaken, vanaf het eerste contact met het zorgloket Duitsland tot het ontslag uit het ziekenhuis.
Thea Oosterveen uit Vroomshoop.

Orthopaedie – operatie aan de enkel vanwege arthrose – Helios Krefeld
Aangemeld bij het Zorgloket Duitsland vanwege de lange wachttijd op een operatie in Nederland. Ik ben zeer tevreden. De klant- en patiëntvriendelijkheid van de Helios kliniek te Krefeld heb ik als een verademing ontvangen. Een heel verschil ten opzichte van de Nederlandse ziekenhuizen. Veel minder administratieve rompslomp, men houdt zich goed aan de afgesproken behandeltijden en afspraken. Men geeft goede medische informatie tijdens de verblijfdagen in het ziekenhuis. Kortom voor zover van mij geen klachten, ik kan iedereen adviseren hetzelfde te doen, als wat ik heb gedaan. Dhr. J.F. uit Hoogeveen

Orthopaedie – nieuwe heup – Kamp Lintfort
Langs deze weg wil ik bedanken voor jullie goede bemiddeling. 8 juli 2010 ben ik geopereerd en ruim een week later was ik weer thuis. Het is allemaal meegevallen. Ik heb bijna geen pijn gehad en kon me al vrij snel goed redden met 2 krukken. De Nederlands sprekende Dokter van ‘t Hullenaar is een heel aardige man die alle tijd voor je neemt. Ook de verpleging was uitstekend. Kortom ik ben een heel tevreden en dankbaar patiënt. Mevr. R.d.B. uit omgeving Den Bosch.

Orthopaedie – Helios Krefeld
Bedankt voor de goede zorgen. Ik ben heel blij dat alles zo snel verlopen is, en ben onder de indruk van de manier van omgang met de patiënten en manier van aanpak van de zorg in Duitsland. Vriendelijke groeten, Dhr. A. v.d. V, Maasbree

Pijnkliniek - CRPS - Helios Krefeld
Lees het verhaal van Elly Salmans - Gommers.

Urologie Helios Klinikum Krefeld
Lees het verhaal met foto's van meneer Heines.

Terug naar de pagina 'overige behandelingen' of terug naar 'patiëntervaringen en zoeken'.


Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Orthopaedie - Nekhernia "Grandioos ziekenhuis" (Eddy Hakkers, Raamsdonkveer) Helios Universitäts Klinikum Wuppertal