Orthopaedie Peesinklemming Schouder Helios Klinikum Krefeld

Doordat ik een bloempot heb opgevangenen die ik niet wilde laten vallen, heb ik bij het neerleggen een verkeerde beweging gemaakt. Hierbij is een pees bekneld geraakt. In het AZM dachten ze na een MRI gezien te hebben, dat er een scheurtje in de pees zat.

Nadat ik in het AZM in Maastricht was ingepland voor 24 december 2010 en ik de dag daarna naar huis zou worden gestuurd, heb ik VGZ gebeld voor wachttijdbemiddeling. Daar werd ik verwezen naar Zorgloket Duitsland, omdat ik in Krefeld veel sneller aan de beurt zou zijn. Zorgloket gebeld en toen kwam alles in een stroomversnelling terecht. Heel vriendelijk werd alles uitgelegd en snel geregeld. Keurig alle afspraken per e-mail ontvangen. Mocht bellen als er nog vragen waren. Zelfde week afspraak bij orthopeed en de week daarna werd de operatie uitgevoerd.

Bij de operatie in Krefeld bleek er dus een beknelling te zijn, gelukkig niets gescheurd. De pees was wel heel lang gerekt en dun. Beknelling opgeheven en verder nog plaats gemaakt onder het schouderdak, bot en kalk verwijderd.

Geweldig

In het ziekenhuis geweest van donderdag 2 december tot en met dinsdag 7. Woensdagochtend 8 december naar huis. Uitstekende begeleiding, verpleging, duidelijke uitleg van de behandelende artsen. In een woord geweldig en een aanrader voor iedereen die hier de wachtrijen, bureaucratie en het nummertje zijn beu is.

Op 21 maart word ik opnieuw geopereerd en krijg ik een heupprothese aan de rechterkant. Daarna revalideren in Bad Berleburg. Bemoedigende verhalen op de website van het Zorgloket. In juni een heupprothese aan de linkerkant. Ik denk dat ik me dan alweer verheug op de revalidatieperiode als ik iedereen mag geloven. Gezien de hoogte van de premies, die we met z’n allen ophoesten elk jaar, eindelijk een behandeling en verzorging waarbij prijs / kwaliteitverhouding in evenwicht is. Ik kan het me namelijk niet permitteren om me 2 x 3 tot 6 maanden te moeten ziek melden. Door deze goede revalidatie kan in na 3 weken weer normaal functioneren.

Vriendelijke groet,
Monique Wolfs, 54 jaar,
Maastricht

Lees ook het verhaal over haar heupprothese en haar AMIS operatie (heupprothese)

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Orthopaedie - Spondylodese "In 1 woord top" (Harry Creemers, Beuningen) Helios Universitäts Klinikum Wuppertal