Orthopaedie Heupprothese Helios Krefeld en Bad Berleburg

april 2011: Monique Wolfs, Maastricht.

Foto's gemaakt in Bad Berleburg door Monique Wolfs

De heupoperatie in Krefeld in Duitsland verliep vlekkeloos. Ook nu lag ik weer op NC4 (neurochirugie) waar ik voor mijn schouderoperatie in december 2010 ook heb gelegen. Dit komt vanwege de nieuwbouw die gaande is, want eigenlijk behoor je op de afdeling orthopedie te liggen. Het weerzien met de verpleging was hartelijk. Fijn als je al een heleboel mensen kent en weet hoe het eraan toe gaat. Vanaf dag 1 fysiotherapie en lymphdrainaige, hetgeen ertoe geleid heeft, dat ik de 10e dag na de operatie al naar Bad Berleburg kon vertrekken om verder te revalideren. Ook daar geweldige verzorging, personeel met veel aandacht voor de patiënten. Je kunt met al je vragen, zorgen en pijntjes terecht, bij zowel de verpleging de artsen en de fysiotherapeuten. Het programma is intensief maar daar krijg je ook wel een heleboel voor terug. De faciliteiten zijn prima, de organisatie top. Na 3 weken ben je thuis zelfredzaam. Waarom je gezin opzadelen met een patiënt die hier uit het ziekenhuis komt en niets kan? Alles in huis moet worden aangepast. Ambulante fysiotherapie. Hierdoor duurt het veel langer voor je weer een beetje zelfstandig bent.

Aangenaam verblijf, leuke contacten

Emotioneel is het wel heftig. Je mist je gezin, je familie. Overdag heb je weinig tijd om hier over na te denken. Aan de telefoon is het soms moeilijk maar het moeilijkste is afscheid nemen na bezoek. Maar ook hier kom je doorheen en je weet waarvoor je het doet. Ik heb hier wel geleerd te relativeren en heb weer ontdekt dat gezondheid, liefde en geluk en het allerbelangrijkste zijn in het leven.  Ik heb een aantal hele leuke contacten overgehouden aan mijn verblijf in de kliniek. We hebben ook veel gelachen, want dat moet ook kunnen. De omgeving is prachtig en bij mooi weer, kun je als je niet zo goed ter been bent, ook heerlijk vertoeven in het grote park achter de kliniek. De ontspanningsmogelijkheden zijn prima. Zwemmen, knutselen, wandelen, met de shuttlebus naar Bad Berleburg, diavoorstellingen, filmavond, muziekuitvoeringen enz. Er wordt alles aan gedaan om het de patiënten zo aangenaam mogelijk te maken. Het eten was prima. Keuze uit 3 menu’s! In de cafetaria hebben ze heerlijke cappuccino, ijs en kleine gerechten. Dit is handig voor als er bezoek komt die na de lange reis iets willen eten. Mijn man heeft een weekend bij mij op de kamer overnacht. Het opklapbed was prima. Volpension kostte slechts 38 euro!! Eind juli begin augustus moet de linkerheup nog geopereerd worden. Ik verheug me nu al weer op het verblijf in Bad Berleburg, omdat ik weet dat ik in september, dan echt kan beginnen aan mijn volledige herstel.

Als je veel pijn hebt en in Nederland lang moet wachten, neem dan contact op met het Zorgloket Duitsland en operatie en herstel zijn zo gepiept! Een aanrader!!

Lees ook het verslag van de tweede heupoperatie (AMIS methode) van Monique Wolfs en het verhaal van de schouderoperatie (peesinklemming).

Vriendelijke groet

Monique Wolfs, Maastricht

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Neurochirurgie - Hersentumor "Efficiënt en Effectief" (een ONVZ verzekerde) Gamma Knife Centrum Krefeld