Nieuws

 • September 2017: VGZ stoot alle volmachthouders af behalve Aevitae, zie hier de publicatie. Dat houdt dus in dat verzekerden van Nedasco-VGZ, Caresco-VGZ, IAK-VGZ en Turien & Co-VGZ per 1 januari 2018 moeten overstappen naar VGZ als ze via het Zorgloket naar Duitsland willen gaan voor hun behandeling.
 • April - September 2017: de 6e editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Zorgloket Duitsland sponsort dit initiatief en Lucas Valentijn uit Baarlo in het bijzonder. De stichting Hartedroom financiert wetenschappelijk onderzoek naar kindercardiomyopathie, een ernstige, vaak aangeboren hartspierziekte waaraan ± 1000 kinderen in Nederland lijden. De opbrengst deze keer is € 85.349,09.
 • November 2016: de revalidatieperiode na een knie- of heupprothese is verkort van 3 naar 2 weken met ingang van 1 januari 2017.
 • Oktober 2016: op dinsdagmiddag 25 oktober is Dr. Sabine Helmer, chefarts oncologie in Helios Krefeld-Hüls, door patiënten, ex-patiënten en partners in het zonnetje gezet. Er was een verrassingsfeestje georganiseerd door mevr. Nieuwenhuizen en mevrouw de Graaff. Hier vindt u de foto's en de bijzondere toespraak die mevr. Nieuwenhuizen hield.
 • Maart 2016: bij een door FOCUS verrichte beoordeling inzake kwaliteit komt Helios Wuppertal als een van de beste ziekenhuizen in Duitsland uit de bus. Er werden 1173 Duitse ziekenhuizen beoordeeld. 
 • Maart 2016: wat hebben slechtvalken met Zorgloket Duitsland te maken? Niets, behalve dat Zorgloket Duitsland ook het slechtvalk-paartje in Venlo sponsort. De slechtvalken die u op deze website live kunt volgen leven op en rond de St. Martinuskerk te Venlo. Hier is een speciale nestkast geplaatst met een webcam, waardoor u 24 uur per dag en 7 dagen in de week de slechtvalken en hun kuikens kunt volgen.Zie hier de live beelden.
  2016: begin juni waren de 3 jonge slechtvalken groot genoeg om uit te vliegen. Volgend jaar verder......
 • Nieuws vanuit het gespecialiseerde Kinder-Scoliosecentrum in Cuxhaven: Helios Seehospital Sahlenburg, Cuxhaven.
  Chefarzt Dr. Ulrike Broscheit is per 1 januari 2016 Dr. Ulrich Meister opgevolgd. Tuurlijk betreuren wij het dat Dr. Meister naar een ander ziekenhuis is vertrokken maar Dr. Broscheit is een volwaardige opvolgster met een behoorlijke staat van dienst. Zij heeft net als Dr. Meister sinds langere tijd Nederlandse patiëntjes geopereerd en begeleid.

meister-en-broscheit

 • April 2015: de excursiegroep van de Wings Venlo heeft de Wings (vereniging voor mensen met een beperking) weer een onvergetelijk voorjaarsweekend bezorgd in Disneyland Parijs. Zorgloket Duitsland heeft dit iniatief natuurlijk gesponsord met een geldbedrag en met een echte Zorgloket-Duitsland-pet voor alle deelnemers. Met speciale dank aan Tom en Yvonne Quicken! Wilt u ook sponsor worden? Informatie is via de Wings website te vinden.

wings-disneyland

 • April 2015: begin mei 2015 wordt het opereren-en-revalideren pakket voor knieën en heupen van Helios uitgebreid  met de mogelijkheid om te revalideren in de "Helios Rhein Klinik Duisburg'Dr. med. Andreas Hachenberg, endoprothetiker in Helios Klinikum Krefeld, is chefarts geworden in Duisburg. Dat houdt concreet in dat de door hem in Krefeld geopereerde patiënten gevolgd en gecontroleerd kunnen worden in Duisburg. Zie ook de flyer.
  De bestaande optie 'Baumreinklinik Bad Berleburg' blijft ook nog bestaan, u heeft de keuze. Dit combinatiepakket geldt alleen voor patiënten van de aangesloten verzekeraars.
 • 13 april 2015: vervolg op het bericht van 30 maart, Frank van Kesteren: 
  op 27 maart heb ik u een mail gestuurd vanwege de sponsoractie die ik door middel van het lopen van de Rotterdam Marathon had opgezet.Vandaag is de marathon geweest, en er is uiteindelijk maar liefst 1400 euro opgehaald, ver boven mijn verwachting! Ik wil jullie allen van harte bedanken; wat prachtig om zoveel donaties te zien. Ik voelde mij uiteraard des te meer gemotiveerd om de marathon uit te lopen. En dit is gelukt!
  PS: mocht u nog willen doneren, de actiepagina loopt nog steeds: http://www.inactietegenkanker.nl/acties/frank_van-kesteren/steun-onderzoek-naar-preventie-van-kanker/
  van-kesteren
  Nogmaals hartelijk dank!  Frank
 • Maart 2015: Sponsoractie Marathon Rotterdam t.b.v. onderzoek naar kankerpreventie, door Ineke Schouwstra . Mijn zoon Frank van Kesteren gaat op 12 maart 2015 de marathon van Rotterdam lopen t.b.v. gericht onderzoek naar preventie van kanker en kankersterfte. Met deelname aan deze marathon treedt hij in de voetsporen van zijn overleden vader Frans, die 3 keer deze marathon uitliep....lees verder
 • Augustus 2014: 'ruim vijf weken na mijn knieprothese-operatie op 15-7-14 ben ik alweer op pad met mijn rockband El Cantina (zie foto). Ook mijn groeten voor Dr. Hachenberg van Helios Klinikum Krefeld' (dat hebben we inmiddels gedaan natuurlijk).
  Groeten van Clemens Bennink, Tilburg.
 • bennink_foto
 • Maart 2014: interview met Asha Blok, zorgconsulente ONVZ, en Ans van Haperen, Zorgloket Duitsland, over de samenwerking. Artikel in het personeelsblad van ONVZ: Takecare.
 • November 2013: op 10, 17 en 24 november besteedt RTL 4 in het programma 'Medical Travel' aandacht aan de Helios klinieken en komen ook de Nederlandse patiënten aan het woord over hun Duitse operatie, behandeling en revalidatie.
 • Bekijk de uitzending van zondag 10 november.  Hier de 4 fragmenten op een rij met de start- en eindtijden (starttijd is een hyperlink):
  • 3.43 - 5.11: interview met mevrouw Schouten - van den Berg en haar echtgenoot. Dr. Hachenberg, orthopaedisch chirurg in het Helios Klinikum Krefeld, vertelt over de heupoperatie van mevr. Schouten.
  • 8.04 - 9.50: dr. Hachenberg geeft uitleg over de heupprothese
  • 15.56 - 18.44: dr. Grobbel vertelt over Baumrein revalidatiekliniek in Bad Berleburg en een interview met mevrouw Arendsen
  • 22.08 - 23.00: gesprek met Ingrid Bodde, contactpersoon in Krefeld
 • De uitzending van 17 november met o.a. interview met Jeroen van Gastel (Zorgloket Duitsland), interview met Priv.-Doz. Dr. med. Alexander Bufe, Klinikdirektor kardiologie, en een interview met Prof. Dr. med. Franz-Xaver Schmid, Klinikdirektor kardiochirurgie, Helios Klinikum Krefeld. Interview met patiënt dhr. Leeneman en zijn verhaal op deze website.
 • De uitzending van 24 november.
 • 16 september 2013: de ONVZ nieuwsbrief over de samenwerking van ONVZ-VVAA-PNO met Zorgloket Duitsland.
 • Juli 2013: na maandenlange voorbereidingen zijn in april 2013 de 'Endoprothetik van het St. Elisabeth ziekenhuis' en het 'Endocenter Damme (Praxis Dr. Jan Tom Berg)' in Damme gecertificeerd als EndoProthetikZentren (EPZ), de eerste in Oldenburger-Münsterland. In heel Duitsland zijn er tot nu toe 40 van deze gecertificeerde klinieken. Sleutelwoord: superkwaliteit.....lees verder
 • Woensdag 19 juni 2013: Artikel 'Via Baarlo ins Krankenhaus' in Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad, Zorg zonder Grenzen, met interview van dhr. Jeroen van Gastel, directeur Zorgloket Duitsland en dhr. Jan Verlijsdonk uit Reuver, een fanatieke golfer, die 2 nieuwe Duitse knieën kreeg (met foto). Plaatsing op deze website is met toestemming van de Media Groep Limburg.
 • Juni 2013: Kampioenen! Het Zorgloket Duitsland Tennisteam van LTC Tonido is landelijk kampioen 4e klasse gemengd geworden. Proficiat Kim, Petra, Tom, Giel en Stijn. Foto's kunt u bekijken op deze website.
 • Juni 2013: De HELIOS-truck - omdat gezondheid geen grenzen kent! Met de truck wordt HELIOS, een van de grootste gezondheidsorganisaties van Duitsland, nu mobieler, tastbaarder én bekender.
 • helios-truck

Berichten kunt u sturen via het contactformulier

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Chirurgie - Whipple operatie "Afspraak is afspraak" (mevr. Renes) Helios Universitäts Klinikum Wuppertal